Kroegentocht voor ouders op Texel met als thema Social Media

Op woensdag 29 november sluit De Hoofdzaak aan bij alweer de 4e informatieve kroegentocht voor ouders en opvoeders met als thema Social Media.

Er is op het eiland grote behoefte aan meer informatie over Social Media, grenzen stellen, groepsdruk en bijbehorende risico’s. Dit blijkt uit signalen van bezorgde ouders en opvoeders. Daarom organiseert de werkgroep ouderkracht de vierde informatieve kroegentocht in Den Burg.

De avond start met een inloop vanaf 19.15 uur in Time Out, Wilhelminalaan 1 in Den Burg. Om 19.30 start het officiële gedeelte en zullen L!M!TS, de GGD, De Hoofdzaak en Young 4 Ever het gesprek aangaan met de aanwezigen in de Time Out, het Schoutenhuys en Proeflokaal de Zwaan. Er zullen ook twee jongeren vanuit De Hoofdzaak met een rugzak vol levenservaring aanwezig zijn, die met liefde hun verhaal delen.

Tijdens de informatieve kroegentocht zal een uitleg gegeven worden van de verschillende Social Media apps, wat de positieve en negatieve effecten ervan zijn, hoe je met het gezin op een leuke manier de bewustwording van schermtijd kunt verhogen, wat de gevolgen zijn van digistress en cyberpesten en hoe je als ouder het gesprek kunt aangaan. 

Heb jij als ouder of opvoeder vragen of misschien wel zorgen over het gebruik van Social Media? Zorg dan dat je erbij bent.