Lotgenoten­groep Bipolariteit Zaanstad

Bipolair, hoe doe jij dat?

De lotgenotengroep voor mensen met een bipolaire stoornis helpt! Om de 3 weken op woensdag van 14.00 tot 16.00 uur ben je welkom in De Veldschuit aan de Veldbloemenweg 6C in Zaandam. Heb je een bipolaire stoornis of kwetsbaarheid (ook bekend als manische depressiviteit)? Kom dan naar de lotgenotengroep vanuit De Hoofdzaak. Deelname is gratis en koffie, thee en koekjes staan klaar!

Waarom deze lotgenoten­groep?

In deze lotgenotengroep kun je van gedachten wisselen met mensen die ook herstellende zijn van een bipolaire stoornis. Je hoeft maar weinig uit te leggen om elkaar te begrijpen. We kunnen elkaar steunen, elkaar inspireren en we kunnen veel van elkaar leren. Bijvoorbeeld: hoe ga je om met depressieve en (hypo)manische fases, met werk, partner en familie, financiële zaken, medicatie, stigma en zelfstigma?

Bipolariteit werkt bij iedereen anders. Er is geen kant en klare remedie. Maar velen van ons hebben wel oplossingen gevonden die voor hen werken.

Daarbij is het vaak ook heel gezellig en organiseren we regelmatig leuke uitjes met elkaar. Twee getrainde ervaringsdeskundigen begeleiden de lotgenotengroep.

Meer informatie of eens langskomen?

Wil je zelf eens komen ervaren hoe het is om aan deze groep deel te nemen, of ken je iemand anders die daar baat bij zou kunnen hebben? Je bent van harte welkom! Een verwijzing of indicatie is niet nodig.

Als je wil weten wanneer de eerstvolgende bijeenkomst is of als je vragen hebt, dan kun je altijd contact opnemen met:

Femke Etty
Tel: 075 204 7530
E-mail: zhg-bipolair-zaanstad@dehoofdzaak.org