Zelfhulpgroep CC/PTSS voor vrouwen

Praten met gelijkgestemden op weg naar herstel. Herken jij je in de kenmerken van Posttraumatische stressstoornis? Deel dan je ervaringen in onze zelfhulpgroep.

Ondersteuning bij herstel

Heb je behoefte aan een luisterend oor of wil je jouw ervaringen delen? De Hoofdzaak is een zelfregie- en herstelorganisatie door en voor mensen met een psychische kwetsbaarheid en organiseert groepsbijeenkomsten, waarin lotgenoten ervaringen uitwisselen en elkaar stimuleren tot herstel.

Wat doet de groep voor jou?

De groep is voor vrouwen en biedt jou een veilige omgeving waar alles bespreekbaar is. De groepsleden steunen elkaar waardoor je ervaart dat je niet de enige bent. Je kunt rekenen op begrip en herkenning, je wisselt ervaringen uit en deelt praktische tips.

Het doel van de bijeenkomsten is dat je ervaart dat je mag zijn wie je bent en dat je je zelfredzaamheid en zelfinzicht vergroot onder het motto ‘delen is helen’.

Wat kun jij doen voor de groep?

De groep zal leren van jouw kennis en ervaringen. Jouw luisterend oor zal anderen steunen.

Wil jij deelnemen aan de groep?

De groep bestaat uit ongeveer acht vrouwen en wordt begeleid door twee ervaringsdeskundigen. Voordat je aan de groep kan deelnemen heb je eerst een kennismakingsgesprek om samen te kijken of er een match is.

Wanneer?

De groep komt om de week op vrijdag bij elkaar. Kijk in de agenda voor de data.

Waar?

De Hoofdzaak Alkmaar, Van Maerlantstraat 8-10, 1813BH Alkmaar

Deelname is gratis en alles wat je vertelt blijft veilig in de groep.

Meld je aan of vraag informatie via  072-5143380 of stuur een e-mail via onderstaande button