Vacature Ervarings­deskundige Ouders

Het ZOED is een team van Zaanse ouders met ervaringskennis die klaar staan voor andere ouders. Ouders van een kind of jongere met een psychische kwetsbaarheid kunnen behoefte hebben aan laagdrempelige ondersteuning. We luisteren en denken mee over bijvoorbeeld problematiek binnen het gezin, gevoelige gesprekken op school en bij andere instanties. De weg die bewandeld wordt gaan wij samen aan.

Elk teamlid heeft een ervaringsgebied dat hij of zij kan inzetten om andere ouders in Zaanstad te ondersteunen bij het omgaan met de problematiek van hun kind(eren). Zo kun je denken aan bijvoorbeeld ervaringen met betrekking tot speciaal onderwijs, schulden, huisvesting, leef- en gezinsproblematiek en GGZ. Alle teamleden hebben een opleiding gevolgd tot ervaringsdeskundige.

Voor ouders die gebruik willen maken van onze ondersteuning, starten we met een kennismakingsgesprek. We bespreken samen op welk gebied er ondersteuning nodig is. Wij zoeken daar dan een passende ondersteuner bij. Deze aanmeldingen gaan via de coördinator, die altijd bereid is om te luisteren naar ieders verhaal. We werken laagdrempelig.

Wil je zelf met jouw ervarings­­kennis aan de slag?

Wij zijn altijd op zoek naar ervaren ouders die zich willen inzetten ter ondersteuning van ouders die daar behoefte aan hebben. Heb jij belangstelling? Stuur dan een e-mail aan de coördinator van ZOED, Diane Meyer via d.meyer@dehoofdzaak.org of bel met 06–17309800.