Leer, ervaar, groei

Heb je behoefte aan verdieping van je herstelproces en aan persoonlijke groei? Wil je meer begrip krijgen voor je innerlijke processen en leren die te helen? Wil je meer bewust worden van je waardevolle zelf en van je mogelijkheden om te genieten van een waardevol leven? Dan is deze cursus misschien iets voor jou!

Doel

In deze cursus leer je door bewustwording en ervaring, door contact te maken met je gevoel en je lichaam, steeds meer te leven in het hier en nu.

Innerlijke kind en hechtingsproblematiek

Net als bijna ieder kind ontwikkel je overlevingsstrategieën om toch op een indirecte manie de aandacht en liefde van je ouders/verzorgers te krijgen. Zij zijn in meer of mindere mate niet in staat geweest om tegemoet te komen aan behoeftes die je als kind had. Je hebt zo overtuigingen over jezelf en de wereld gecreëerd. Door hier bewust van te worden kun je je ervan bevrijden en zo meer contact maken met wie je echt bent, met je kracht en kwaliteiten.

Vaardigheden aanleren

In de cursus ga je oefenen met vaardigheden van verbinding, aandacht, vertrouwen, autonomie en levendigheid. Het is een manier van zelfregulatie die uitgaat van het zelfhelend vermogen van het lichaam.

Traumaheling

Wanneer je vroegtijdige trauma’s hebt meegemaakt, kun je zo getraumatiseerd en overbelast raken in je lichaam dat contact ermee maken veel spanning en stress oproept. Om meer te kunnen leven in het hier en nu is het belangrijk om meer contact met je lichaam te maken. Dit doe je in de cursus op een zorgvuldige manier zodat je lichaam kan herstellen en je trauma kan helen.

Wanneer?

Waar?

In Wijkcentrum Daalmeer, Johanna Naberstraat 77b, 1827LB Alkmaar

De groep is max. 8 personen en wordt begeleid door twee ervaringsdeskundigen. Alles wat je vertelt blijft veilig in de groep.

Meer informatie of aanmelden:

Neem dan contact op via 072-514 33 80 of via onderstaande button: