Welkom op de webpagina van De Hoofdzaak in de regio De Kop van Noord-Holland.

De Hoofdzaak is het bloeiende netwerk voor mensen met psychische kwetsbaarheid en hun naasten in Noord-Holland. Bij ons kun je terecht voor advies, verbinding, zelfregie en herstel. We werken vooral met ervaringsdeskundige vrijwilligers. Je kunt op veel manieren kosteloos en zonder wachttijd meedoen!


In De Kop van Noord-Holland is een team van bijna 30 medewerkers actief. De meeste van hen zijn vrijwillige ervaringsdeskundigen. We werken vanuit het Gezondheidscentrum Berhardplein in Den Helder. Iedereen uit de gemeente Den Helder, Schagen, Hollands Kroon en Texel is welkom. Je vindt ons op het volgende adres:

Gezondheidscentrum
Bernhardplein 76 C
1781 HK Den Helder

0223-684 696

Meedoen

Hieronder kun je zien wat je de komende periode allemaal kunt doen Bij De Hoofdzaak in de Kop van Noord-Holland. Wil je een uitgebreider overzicht? Kijk dan hier.

Alle ervaringsdeskundigen binnen onze teams hebben zelf ervaring met psychische kwetsbaarheid en/of verslaving en hebben een herstelproces doorgemaakt. Ze hebben trainingen bij De Hoofdzaak gevolgd om herstelondersteuning te geven. Wij gaan vertrouwelijk om met jouw gegevens. Wat je bespreekt, blijft tussen jou en de ervaringsdeskundige.

Activiteiten in Kop van Noord-Holland

Niet agenda gebonden activiteiten in West-Friesland zijn TED, Crisiskaart en de herstelcursussen Zicht op herstel en Jouw herstelverhaal. In andere regio’s kunnen hier nog andere activiteiten staan.

Inloopochtend

Vanaf 8 december bieden wij iedere vrijdagochtend van 10.00 tot 14.00 uur de mogelijkheid om even gezellig een bakkie koffie of thee…

Ontmoetingsochtend Schagen

Op woensdag 6 en 13 december organiseren De Hoofdzaak en Wonen Plus Welzijn samen een ontmoetingsochtend voor iedereen die daar…

Gespreksgroep autisme (ASS)

Vanaf 21 november organiseert De Hoofdzaak in samenwerking met Humanitas, de gemeente Schagen, Wonen Plus Welzijn en Voorzet Begeleiding een…

Nieuws uit de regio