Welkom op de webpagina van De Hoofdzaak in de regio Zaanstreek-Waterland-IJmond.

De Hoofdzaak is het bloeiende netwerk voor mensen met psychische kwetsbaarheid en hun naasten in Noord-Holland. Bij ons kun je terecht voor advies, verbinding, zelfregie en herstel. We werken vooral met ervaringsdeskundige vrijwilligers. Je kunt op veel manieren kosteloos en zonder wachttijd meedoen!


In de regio Zaanstreek-Waterland-IJmond is een team van bijna 30 medewerkers actief. De meeste van hen zijn vrijwillige ervaringsdeskundigen. We werken vanaf de Veldschuit in Zaandam. Iedereen uit de gemeenten Edam-Volendam, Landsmeer, Oostzaan, Purmerend, Waterland, Wormerland, Zaanstad, Velsen, Beverwijk en Heemskerk is welkom. Je vindt ons op het volgende adres:

Veldbloemenweg 6C
1508 WV Zaandam

075 – 204 75 30

Meedoen

Hieronder kun je zien wat je de komende periode allemaal kunt doen Bij De Hoofdzaak in Zaanstreek-Waterland-IJmond. Wil je een uitgebreider overzicht? Kijk dan hier.

Alle ervaringsdeskundigen binnen onze teams hebben zelf ervaring met psychische kwetsbaarheid en/of verslaving en hebben een herstelproces doorgemaakt. Ze hebben trainingen bij De Hoofdzaak gevolgd om herstelondersteuning te geven. Wij gaan vertrouwelijk om met jouw gegevens. Wat je bespreekt, blijft tussen jou en de ervaringsdeskundige.

Activiteiten in Zaanstreek-Waterland-IJmond

Niet agenda gebonden activiteiten in West-Friesland zijn TED, Crisiskaart en de herstelcursussen Zicht op herstel en Jouw herstelverhaal. In andere regio’s kunnen hier nog andere activiteiten staan.

Online thema­­bijeenkomsten

Elke maand organiseert De Hoofdzaak een online themabijeenkomst. Steeds staat een ander thema centraal. Ervaringsdeskundige sprekers vertellen iets over hun…

Wandelen en koffie

Heb jij zin in een wandeling met gelijkgestemden? Wandel dan met ons mee! Elke donderdag starten we met een koffiemomentje…

Zaans Praatcafé

Binnen en vanuit het Zaans Praatcafé vinden op verschillende manieren en op diverse plaatsen ontmoetingen plaats. Voorop staat de ontmoetingen met…

Nieuws uit de regio