Welkom op de webpagina van De Hoofdzaak in de regio Westfriesland.

De Hoofdzaak is het bloeiende netwerk voor mensen met psychische kwetsbaarheid en hun naasten n Noord-Holland. Bij ons kun je terecht voor advies, verbinding, zelfregie en herstel. We werken vooral met ervaringsdeskundige vrijwilligers. Je kunt op veel manieren kosteloos en zonder wachttijd meedoen!


In Westfriesland is een team van ruim 40 medewerkers actief. De meeste van hen zijn vrijwillige ervaringsdeskundigen. We werken vanuit onze mooie locatie in Hoorn. Iedereen uit de gemeente Hoorn, Medemblik, Enkhuizen, Stede Broec, Drechterland, Koggenland en Opmeer is welkom. Je vindt ons op het volgende adres:

Wilhelminalaan 2
1628 MA Hoorn

0229-249040

Meedoen

Hieronder kun je zien wat je de komende periode allemaal kunt doen Bij De Hoofdzaak in Westfriesland. Wil je een uitgebreider overzicht? Kijk dan hier.

Alle ervaringsdeskundigen binnen onze teams hebben zelf ervaring met psychische kwetsbaarheid en/of verslaving en hebben een herstelproces doorgemaakt. Ze hebben trainingen bij De Hoofdzaak gevolgd om herstelondersteuning te geven. Wij gaan vertrouwelijk om met jouw gegevens. Wat je bespreekt, blijft tussen jou en de ervaringsdeskundige.

Activiteiten in West-Friesland

Niet agenda gebonden activiteiten in West-Friesland zijn TED, Crisiskaart en de herstelcursussen Zicht op herstel en Jouw herstelverhaal. In andere regio’s kunnen hier nog andere activiteiten staan.

Jongerenavond

Vind jij het leuk om andere jongeren te ontmoeten, die net als jij soms (of vaak) worstelen met psychische problemen?…
Photo of Man Sitting in Front of People

Samen autisme

Als partner, ouder, broer/zus, hulpverlener of anders betrokkene van iemand met (een vermoeden van) autisme kan het fijn zijn om…

Herstel in kleine stappen

Het lukt niet altijd om onze dromen, wensen en/of doelen te bereiken omdat angsten en onzekerheden in de weg staan…

Online thema­­bijeenkomsten

Elke maand organiseert De Hoofdzaak een online themabijeenkomst. Steeds staat een ander thema centraal. Ervaringsdeskundige sprekers vertellen iets over hun…

Café Fris en Fruitig

Elke twee weken is er op vrijdagavond een feestje in Café Fris en Fruitig in Hoorn. Een mooie plek voor…

Ontmoetingscafé De Verbinding

In Hoorn kun je op donderdag- en vrijdagochtend en op woensdagmiddag een bezoek brengen aan ons ontmoetingscafé De Verbinding. Een…

Nieuws uit de regio