Make a Difference Today!

Ben jij tussen de 16 en 30 jaar en wil je vrijwilliger worden, dan kan dat nu ook bij De Hoofdzaak!

Als jongere ervaringsdeskundig maatje kun je betekenisvol zijn voor andere jongeren en doe je meteen wat terug voor de maatschappij. Ben jij een jongere met een rugzak vol levenservaring? Met jouw eigen ervaring biedt je steun aan jongeren uit Hollands Kroon. In onze eigen jongerentraining ontwikkel je de vaardigheid om een ander te ondersteunen. Dat noemen wij ervaringsdeskundig!

Wat kun je doen bij De Hoofdzaak?

  • Een jongere ervaringsdeskundig maatje zijn van iemand die een steuntje in de rug nodig heeft. Je spreekt dan één keer per week af met iemand die bijvoorbeeld meer sociale contacten wil opdoen, behoefte heeft aan een luisterend oor of wat hulp bij het maken van huiswerk.
  • Ga, nadat je de training zelf hebt gevolgd, als co-trainer aan de slag en ondersteun de trainer bij het geven van een jongerentraining. Voor wie het leuk vindt om met groepen te werken en kennis te delen.
  • Social Media/PR: help ons andere jongeren enthousiast te maken voor MDT! Voor iemand met social media skills.
  • Jongerenpanel: brainstorm samen met andere jongeren over nieuwe activiteiten die helpend kunnen zijn voor jongeren met een psychische kwetsbaarheid.  Natuurlijk onder begeleiding van de coördinator van het jongerenteam.

Wat krijg je daarvoor terug?

Naast dat je van enorme waarde kunt zijn, krijg je van een ons de juiste toerusting en begeleiding om met je vrijwilligerswerk aan de slag te gaan. Je ontmoet andere jongeren en werkt aan je eigen ontwikkeling. Leuk als je bijvoorbeeld nog wat studiepunten mist! Je krijgt een vrijwilligerscontract én voor jouw inzet krijg je gedurende je vrijwilligerswerk leuke extraatjes!

Belangrijk om te weten:

Om af te spreken is het belangrijk dat je zelf naar je maatje toe kunt gaan en je bereidt bent om naar gemeente Hollands Kroon en soms naar ons kantoor in Den Helder af te reizen. Natuurlijk vergoeden wij al jouw gemaakte reiskosten.

Meld je aan!

Kom je een MDT-project bij ons doen? Of wil je eerst wat meer informatie? Stuur dan een mailtje naar: info-kop@dehoofdzaak.org of meld je direct aan via het aanmeldformulier.
We vinden het sowieso leuk dat we je interesse hebben gewekt, en nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Make a difference Today!