Samen sterk, lot­genoten­­groep voor naasten

Als je te maken hebt met een dierbare die psychisch kwetsbaar is, kan het fijn zijn om contact te hebben met andere naasten. Onderling kun je elkaar steunen, alleen al omdat je elkaars zorgen en uitdagingen vanuit ervaring echt begrijpt.

Bij ‘naasten’ kun je denken aan je partner, je dochter, je broer, je vader of een goede vriendin. Als een dierbare problemen heeft, kan dat ook voor jezelf soms zwaar zijn. Je maakt je zorgen en je wilt graag van betekenis zijn voor je dierbare. Het is dan ook belangrijk dat je goed blijft zorgen voor jezelf.

In samenwerking met GGZ NHN, Leviaan, Stichting Dalisay Recovery en Ypsilon organiseert De Hoofdzaak maandelijks een bijeenkomst voor naasten. Je ontmoet er mensen die in een vergelijkbare situatie zitten als jij. De bijeenkomsten worden gefaciliteerd door ervaringsdeskundigen.

Bij elke bijeenkomst zoomen we in op een thema. Maar uiteraard is er ruimte om te delen waar jij op dat moment tegen aanloopt.

De bijeenkomsten vinden plaats op elke 3e dinsdag van de maand, van 19.30-21.30. De locatie is in Hoorn, wisselend bij de deelnemende organisaties. Wil je er graag bij zijn? Of wil je meer informatie? Neem dan contact op met Karin: k.spijkerman@dehoofdzaak.org.