Jongeren Ervarings­deskundigen Zaanstad (JEZ)

Wij zijn:

En klaar om aan de slag te gaan!

Wat doen wij?

Wij bieden vanuit eigen ervaringen steun aan Zaanse jongeren die te maken hebben met psychische kwetsbaarheid. In de basistraining voor ervaringsdeskundigen hebben wij geleerd om onze eigen ervaringen en kennis om te zetten in kunde en deze in te zetten voor andere jongeren. Ook adviseren/informeren wij de gemeente en ketenpartners in allerlei vraagstukken.

Hoe doen wij dat?

  • Wij zijn inzetbaar als luisterend oor voor jongeren die dat goed kunnen gebruiken.
  • We kunnen een voorbeeld zijn voor de jongeren.
  • Wij kunnen de jongeren motiveren om aan hun herstel te werken of zich toch naar de professionele hulpverlening te bewegen en samen met hen te werken.
  • We kunnen een klankbord zijn voor de jongeren en de sociale partners, adviseren als jongeren in het herstelproces vastlopen.
  • Wij geven voorlichting op scholen, bij de gemeentes en ook binnen de verschillende sociale teams van de Zaanstreek die met jongeren te maken hebben.

Wie zijn wij?

Wij bieden onafhankelijke ondersteuning voor jongeren met een psychische kwetsbaarheid. Als ervaringsdeskundige in ons JEZ-team ga jij mensen individueel begeleiden. Hierdoor ondersteun je ze op weg naar hun eigen herstel vanuit jouw ervaringsdeskundigheid. Daarnaast kun je bijvoorbeeld aanschuiven bij een keukentafelgesprek, voorlichting geven of een zelfhulpgroep opstarten. Ook staan wij altijd open voor nieuwe ideeën.

Hoe zetten wij ons in?

Onze coördinator maakt een match met de juiste JEZ’er. Dan volgt een kennismakingsgesprek en als er een match is beslissen de jongeren samen hoe zij de volgende afspraken inplannen.

Uitdaging!

Waar het voor de één vanzelfsprekend is om een ervaringsdeskundige in te schakelen, hoeft dat voor de ander niet zo te zijn. Daarom dagen wij je uit om met ons in gesprek te gaan en het van de JEZ’ers zelf te horen.

Contact

Voor afspraken kun je contact opnemen met de coördinator Yara Guitoneau.
Tel: 06-47234721 of vul het formulier in.

Aanmelden voor JEZ

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Ik ben
We vragen je postcode om geanonimiseerd verantwoording te kunnen afleggen bij onze subsidieverstrekkers.
Deze vragen wij om contact met je op te kunnen nemen.
E-mailadres*
Je krijgt een ontvangstbevestiging van je aanmelding.
Op welke wijze wil je dat we contact met je opnemen?*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.