Wandelgroep Westfriesland

“Mijn motivatie om tot een wandelgroep te komen is dat ik zelf heb ervaren dat het heel heilzaam is om te wandelen. Zelf pas ik elementen toe uit mindfulness, als een manier om me te focussen op het hier en nu. Door me te richten op een focuspunt krijgen gedachtes, of zorgen, minder kans om te overheersen. Als ik daarbij ook nog buiten in de natuur of stad loop, en dingen om me heen zie en in beweging ben, dan ontstaat er ruimte in mijn hoofd.” legt Pieter uit.

In Westfriesland kun je meedoen met een wandelgroep om dit samen te beleven. Met een groep van maximaal 8 bijeen komen we elke woensdagochtend bijeen. Het is handig als je er op gekleed bent om te gaan wandelen. Trek bijvoorbeeld wandelschoenen of schoenen aan, die prettig zitten om te gaan wandelen. Eventueel kun je regenkleding of een paraplu meenemen als het een beetje motregent. We gaan wandelen op verschillende plekken in Hoorn, het liefst een beetje afwisselende routes. Ook in overeenstemming met de opdracht, die we baseren op principes van mindfulness. Als het echt plenst van de regen, organiseren we een binnen-activiteit.

We beginnen door eerst even bij elkaar zitten. De eerste keer kunnen we dan even kort kennis maken. We kunnen dan delen hoe iedereen er bij zit en of iemand nog problemen of zaken heeft ervaren die het wandelen in de weg zitten. Voor de wandeling geef ik een korte opdracht. Dit kan zijn, bijvoorbeeld: focus je tijdens het wandelen op bepaalde omgevingsgeluiden. Of let op je ademhaling tijdens het wandelen, of kijk wat je ziet tijdens het wandelen. Aan het einde evalueren we dan hoe iedereen het heeft ervaren. Het is hierbij belangrijk dat iedereen goed naar huis gaat.

Kortom…

  • Wil jij in beweging komen?
  • Wil je oefenen in het focussen op iets anders dan je zorgen of wil je even ‘uit je hoofd’ komen?
  • Ben je graag lekker buiten in de frisse lucht?
  • Vind je het fijn om in groepsverband te wandelen?
  • Geloof jij ook in het motto ‘delen is helen’?

…meld je dan aan voor onze Wandelgroep Westfriesland.