Zelfhulpgroep PTSS en DIS

Praten met gelijkgestemden op weg naar herstel. Herken jij je in de kenmerken van Posttraumatische stressstoornis of Dissociatieve identiteitsstoornis? Deel dan je ervaringen in onze zelfhulpgroep.

Ondersteuning bij herstel

Heb je behoefte aan een luisterend oor of wil je jouw ervaringen delen? De Hoofdzaak is een cliëntenorganisatie door en voor mensen met een psychische kwetsbaarheid en organiseert groepsbijeenkomsten, waarin lotgenoten ervaringen uitwisselen en elkaar stimuleren tot herstel.

Wat doet de groep voor jou?

De PTSS/DIS gesprekgroep biedt jou een veilige omgeving waar alles bespreekbaar is. De groep steunt elkaar en spoort elkaar aan tot nieuw gedrag. Je kunt rekenen op begrip en herkenning, je wisselt ervaringen uit en deelt praktische tips.

Het doel van de bijeenkomsten is dat je ervaart dat je mag zijn wie je bent, dat je leert je valkuilen te herkennen en omzeilen en dat je je zelfredzaamheid en zelfinzicht vergroot.

Wat kun jij doen voor de groep?

De groep zal leren van jouw kennis en ervaringen. Jouw luisterend oor zal anderen steunen.

Wil jij deelnemen aan de groep?

De groep bestaat uit ongeveer acht personen en wordt begeleid door een ervaringsdeskundige. Voordat je aan de groep kan deelnemen heb je eerst een kennismakingsgesprek, om na te gaan wat de groep voor jou kan betekenen en jij voor de groep.

Wanneer?

De groep komt om de week op vrijdag bij elkaar. Kijk in de agenda voor de data.

Waar?

De Hoofdzaak Alkmaar, Van Maerlantstraat 8-10, 1813BH Alkmaar

Deelname is gratis en alles wat je vertelt blijft veilig in de groep.

Meld je aan of vraag informatie bij:

Neem dan contact op via 072-5143380 of stuur een e-mail via onderstaande button